Publicerad den

Snart dags för höstens jakt

Ja ännu är det en och en halv månad tills vi får börja jaga älg här i södra Sverige, men tiden brukar gå väldigt fort. Det är i alla fall dags att kolla över all utrustning och alla jaktkläder inför älgjakten. Oftast behöver man komplettera med något men ibland behöver man ett helt nytt jaktställ eller ett par nya kängor.

Att handla jaktutrustning och jaktkläder på nätet har blivit alltmer populärt. Ofta kan webbshopparna hålla lägre priser än små fysiska butiker. Och om man ändå behöver åka långt för att få tag i bra jaktgrejer så tycker jag det är bättre att beställa på nätet.

Varför handla jaktkläder via nätet?

Många ifrågasätter att man ska handla jaktkläder via nätet. De anser att man måste prova innan man bestämmer sig. Och visst kan det bli så att man måste skicka tillbaks det man beställt. Men idag har de flesta webbshoppar tydliga måttabeller så att man kan se exakta mått och jämföra med sig själv.

Om man bara är noggrann när man tar sina mått så brukar det fungera bra. Och har man en gång beställt något av ett visst märke så vet man oftast hur de är i storleken.

Jag ska köpa nya jaktbyxor

Mina gamla jaktbyxor har hängt med ett par år för länge. Min sambo har lagat dem flera gånger, men nu går det inte att lappa ihop dem mer. Inför årets jakt ska jag därför skaffa ett par nya. Och för mig är det givet att jag beställer dem via nätet. Jag hittade mina jaktbyxor på www.jagarliv.se. Skulle de inte passa så finns oftast en returpåse med alla adressuppgifter medskickad i paketet, så det är bara att lägga returen på lådan. Inga konstigheter alls. Och jag räknar med att spara in flera hundralappar på mitt köp via webben. Dessutom behöver jag inte åka 10 mil tur och retur för att få tag i ett par bra jaktbyxor.